Interactiva

Aquest dimarts tindrem una sessió ben interessant. El convidat és Santiago Miralles, director gerent de la CCRTV Interactiva. A les 12h, a l’aula B204 B601. És una oportunitat per conèixer de primera mà com la Corporació explora les noves plataformes interactives per a la difusió dels seus continguts. Així ho planteja a la seva web:

“CCRTV Interactiva és l’empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals encarregada de crear continguts i difondre els generats tant per Televisió de Catalunya com per Catalunya Ràdio a través dels nous mitjans de comunicació interactius, com Internet, Teletext, telefonia mòbil, agendes electròniques, Televisió Digital Terrestre, etc. i tots aquells que puguin sortir en el futur”.

Anuncis
Categories:televisió, web 2.0 Etiquetes: , ,
 1. paticirera
  Març 4, 2008 a les 3:39 pm

  Toni, molt intessant Santiago Miralles. Crec que és molt útil el que ens ha dit sobre el mitjans tradicionals i el nous mitjans. També ha estat bé que ens donés la seva opinió com a professional sobre el futur del mitjans tradicionals. Es nota que treballa en el món audiovisual perquè està molt al dia i és de ment moderna.
  Ens ha posat l’exemple de 3alacarta, però he vist portals d’altres cadenas de tv i no he vist que tinguessin blog ni res semblant, cosa que m’ha extranyat.

 2. laranna
  Març 4, 2008 a les 5:53 pm

  Crec que la Patrícia ha estat molt encertada amb el seu comentari. La veritat és que la sessió ha sigut molt interessant. Santiago Miralles ens ha donat dades de coses que ja sabíem però que encara no ens havien estat demostrades numèricament. També ens ha explicat moltes altres coses que desconeixíem o n’havíem sentit a parlar lleugerament… 3alacarta, 3minuts de TV3…

  Tot el que ha explicat m’ha semblat molt interessant i es notava que sabia del que parlava, perquè ho deia amb claretat i convenciment!

  Moltes felicitats a Santiago, tot un professional!

 3. Març 4, 2008 a les 7:16 pm

  A mi también me ha parecido muy interesante. Aunque he salido de la sesión un poco decepcionada: ¿qué será de la televisión y de la radio? ¿Tan crudo lo tienen? Entre las clases de publicidad que sólo hablamos de la poca repercusión que tiene en los consumidores y su crisis frente a internet y el estanque en cuanto a su crecimiento comprobado por todos los gráficos expuestos por Santiago Miralles, ahora miro con otros ojos a estos medios convencionales.

  Ahora bien, la aportación de Ricky sobre si estos medios son capaces de contar las historias del mismo modo y comunicar igual de bien, como es el caso de las piezas de 3 minutos donde se resumen los capítulos de las series o programas, me ha parecido muy acertada. Estamos hablando de 60 minutos reducidos en 3. El criterio de calidad no me parece algo subjetivo en este caso. Para mi gusto, no creo poder sustituir una obra de arte televisiva de 60 minutos por tres escasos minutos. Tomar la parte por el todo no me parece poder percibir el conjunto total del mismo modo. Yo desde luego no me quedo satisfecha no creo que se pueda comunicar lo mismo.

  También la aportación de Oscar sobre que encuentra más razonable hablar más bien de una fusión entre los dos tipos de medios que de una posible desaparición total de los medios convencionales yo también la comparto. Estoy de acuerdo que no es lo mismo ver una serie a través de una mini pantalla de móvil a verla en tu casa relajado en el sofá en frente de una pantalla de alta definición.

  Creo que son dos cosas distintas que abarcan realidades muy diversas y modos de consumir contenidos muy diferentes que llegan al mismo tiempo a públicos muy diversos.

 4. laranna
  Març 4, 2008 a les 9:14 pm

  Està clar que si tens una estona és molt millor asseure’t al sofà a mirar la pel·lícula o anar al cine… no té ni punt de comparació… tots sabem apreciar el que és bo!
  Però si no tenim aquesta estona, està bé que almenys ens intentin donar solucions… no?

  No crec que la televisió s’acabi, però tot aquest rebombori potser ajuda a que es torni a fer televisió de qualitat… perquè pel que s’ha de veure ara… tinc coses millors a fer…

  Bona nit!

 5. Març 4, 2008 a les 9:28 pm

  Creo que ha faltado un poco de hincapié en el hecho de que está muy bien que los nuevos medios tengan un crecimiento del 25% y todo lo que quieran… pero mientras que no haya publicidad que valga dinero de verdad en ese entorno (no hablo de banners y googleads…) el negocio de los medios (como ha dicho muy ciertamente Santiago: las cash cows)seguirá estando en los medios convencionales. Lo que sí: la vista hacia el futuro (no muy cercano lamentablemente) debe estar en los nuevos medios, porque es ahí dónde nosotros podremos innovar. Todo esto obviamente desde un punto de vista económico personal, si se trata de gustos y estética, yo me quedo con el cine 😉

 6. Eli
  Març 4, 2008 a les 10:12 pm

  El que diu l’Oscar és el que molts pensem però la resposta que li ha donat en S. Miralles ha estat molt convincent de perquè es creen continguts per aparells móbils (telefons, iPods…).

  Doncs el que ha dit és “El Cuní vol que el veíem a l’autobús -i sino és així ho hauria de ser-“ (boníssim aquest comentari).

  I té tota la raó, per quan estiguem a casa, allò que ha proposat l’Oscar és genial, però i quan estem pel carrer? Quan fem llargs desplaçaments? Aleshores seria genial poder consumir aquests continguts audiovisuals que les cadenes ens ofereixen a través d’internet, no?

  Clar que en un futur, la tecnologia wifi estarà per tots els carrers i no ens caldrà haver-ho de descarregar prèviament a l’ordinador i passar-ho a l’Pod, móbil (si ho fem a través de la targeta de memòria)… Tindrem el wifi per consumir-ho online. Però de moment podem veure la tv on-deman al bus, al metro, al cotxe (de passatgers -si condueixes ni se t’ocurreixi, eh?! Que podem tenir algun ensurt…-), mentre esperem a la sala d’espera dels hospitals de la seguretat social (això s’havia de dir. xDD.), a la biblioteca si t’avorreixes i estàs cansat d’estudiar (ets poses els auriculars, afluixes el volum per no molestar i apa, t’autistes i deixes d’estudiar. jejej) i a infinitat de llocs i/o situacions.

  Els continguts de les cadenes de Tv i ràdio han d’estar present a totes hores. I més ara que podem segmentar públics.

  Eli ^^

 7. Març 5, 2008 a les 8:10 pm

  Realment ha estat molt interessant la xerrada de Santiago Miralles. Tot i així crec que hi ha hagut un excés de dades que en algun moment pot haver creat distrecció.

  D’aquesta xerrada em quedo, entre moltes altres coses, amb un consell que crec que és fonamental per tots nosaltres; ”o ens posem al dia dels nous formats i dels nous mitjans audiovisuals o en un futur NO sobresortirem de la resta de comunicadors audiovisuals”.

  I té raó, si no ens posem les piles amb les novetats que van i aniran sortint, no serem allò diferent que es buscarà en un futur i per tant moltes portes podrien tancar-se.

  Així doncs, a espavilar! És el nostre futur…

 8. Gina
  Març 5, 2008 a les 10:28 pm

  Interessant la conferènicia la veritat… A vegades em perdia una mica perquè parlava com si fossim professionals o algo així però en general va estar bé. I Santiago Miralles un 10 com a conferenciant.

  Va quedar demostrat que tv3 és pionera en la utilització dels nous formats, tot i no ser una cadena nacional, està molt més avançada que les grans cadenes nacionals.

  A vegades m’atreviria a dir que feia una mica de por el que deia, semblava com si ens estigués donant a entendre que sense adaptar-nos als nous formats no tenim futur, bàsicament.

 9. Eli
  Març 5, 2008 a les 11:15 pm

  D’això de les dades, boníssim l’equació de la resistència. I del seu comentari: “paranoies dels de telecos”. xDD.

 10. Març 6, 2008 a les 10:58 pm

  Doncs si Gina! Si no ens adaptem ho tenim força difícil!!!! Cada dia internet i els nous formats em sorprenen més. Cada conferència t’obre més la ment! Així que ja ens estem aplicant els consells d’ en Santiago Miralles: Sensibilitat tecnològica per arribar ben lluny!

 11. Març 7, 2008 a les 10:35 pm

  La conferència de Santiago Miralles m’ha fet obrir els ulls, m’ha fet adonar que els mitjans tradicionals estàn estancats i com molt bé diu la Georgina hem d’espavilar, i hem de familiritzar-nos com abans millor amb els nous mitjans audiovisuals.

  Amb el què diu la Lara, hi estic 100% d’acord, qui renuncia a una pel·lícula al cinema? una bona estona al sofà amb la manteta mirant allò que t’agrada? Però està clar… en el món en què vivim, cada vegada les hores són més curtes, ens falta temps per tot, i sempre anem amb el cuet al cul.
  I si realment ens interessa quelcom hem de tenir la oportunitat de veure-ho quan tinguem temps, no quan els programadors decidieixen que ho hem de veure.

 12. aTimoneda
  Març 8, 2008 a les 2:49 pm

  Yo no asistí a la conferencia de Santiago Miralles, pero visto lo que comenta la gente sobre él, la verdad es que me hubiera gustado poder escucharle cuando hablaba del estancamiento de los medios tradicionales como dice Silvia.
  En fin, otra vez será… 😉

 13. Març 8, 2008 a les 7:24 pm

  Yo tampoco pude ir a la conferencia, pero entre lo que he leído aquí y lo que nos “informa” la web de la UIC (en su página principal), creo que sí que se necesita un aire fresco en el ámbito de la comunicación y seguramente mediante las publicaciones en internet y otras formas “modernas” de comunicación, se relance la radio y la televisión.

 14. Març 9, 2008 a les 2:13 pm

  És normal que els mitjans tradicionals estiguin estancats, ja que els nous formats digitals et donen la opció de veure o escoltar el que es posa a la ràdio o tv sense haver d’adaptar-se al seu horari. És una bona solució per a aquells que se’ls hi tira el temps a sobre.

 15. Març 9, 2008 a les 2:16 pm

  Sobre la conferència de Santiago Miralles, va ser molt interessant i em va servir per posar-me més al día sobre la situació del mitjans de comunicació.

 16. sara osuna
  Març 9, 2008 a les 4:24 pm

  Tal y como evolucionan los nuevos formatos digitales es normal que la gente empieze a optar por informarse a través de estos medios. Eso les permite administrar más el tiempo, sin embargo, creo que aquellos que realmente no tienen la necesidad de informarse a través de este tipo de medios siguen optando por los más tradicionales, excepto en ocasiones concretas.

 17. sara osuna
  Març 9, 2008 a les 4:35 pm

  La conferéncia ha sido muy intereseante, además en mi opinión esta bien oir que las nuevas tecnologias están ganando terreno y que por eso hay saber utilizarlas. Al fin y al cabo nosotros somos el futuro de esta profesión y estamos en un gran momento del desarrollo de estos nuevos formatos, por lo tanto considero que nos podemos sentir bastante afortunados.

 18. Març 9, 2008 a les 5:09 pm

  Si si, la veritat que això de poder veure allò que t’interessa sense haver d’adaptar-te a un horari que tu no pots decidir és un gran avantatge, però també hem de tenir en compte que els nous mitjans audiovisuals ens permetet interactivitat!!

  Amb els nous formats podem ser més perticipatius que en la televisió o la ràdio, podem pendre decisions i controlar molt més allò que volem i la resta, allò que no ens serveix de res, ho podem passar de llarg!

 19. Cristina Suárez
  Març 9, 2008 a les 6:33 pm

  Cada vegada esta mes clar que els mitjans tradicionals de comunicació estan estancats,i no creixen en favor dels nous mitjans que si ho fan, ho podíem veure clarament amb els gràfics que va mostrar a la conferència i també es una cosa evident,les noves plataformes cada vegada agafem mes rellevància en aquest mon de la comunicació.
  Per això em sembla molt be la estratègia de TV3 d’adaptar-se aquests nous temps a través de TV3 a la carta, crec que aquesta iniciativa li dona molts punts al seu favor per part dels usuaris perquè així no estem esclavitzats a un horari que determina la televisió.

  • jc
   Juny 26, 2009 a les 10:31 am

   Cristina, que m’enviessis el teu correu electrònic em seria d’una certa utilitat. De cara a la reflexió que fas.

 20. Pol Smith
  Març 9, 2008 a les 11:02 pm

  M’agrada que amb els nous formats cada cop estem menys obligats a veure anuncis, no com a la televisió d’avui en dia…

  Jo em pregunto: i quan arribaràn els nous formats a igualar o sobrepassar els mitjans tradicionals? En quin any? Perquè és cert que la televisió i ràdio “no creixen”, com va dir Santiago Miralles, i que els nous formats sí que creixen i molt, però aquests últims segueixen sent molt minoritaris (tot i la inversió que s’hi fa en publicitat).

  Personalment m’agrada molt tota la campanya de TV3 per adaptar-se a l’evolució tecnològica, ho trobo amb molta visió de futur i molt encertat per la seva part

 21. Març 10, 2008 a les 1:06 am

  Des del dia en que Santiago Miralles ens va parlar dels portals que ha creat TV-3 per adaptar-se a les necessitats dels espectadors, he estat xafardejant el 3alacarta, el 30minuts, 3cat24, etc…

  Realment els he trobat molt encertats, ja que hi pots trobar qualsevol programa emès per la cadena de televisió. De fet, vaig estar mirant l’últim capítol de la sèrie zoo.

 1. Novembre 14, 2009 a les 3:39 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: