Pàgina d'inici > música, podcàsting > Per si volem posar-hi música

Per si volem posar-hi música

Una manera de donar personalitat a un podcast és la selecció musical que l’acompanya. Si volem posar-hi música, l’aposta en el món del podcàsting és la música lliure. Alguns recursos:

I si voleu més opcions, les trobareu a l’apartat de música per a podcasts de Podcastellano.

 1. Eli
  febrer 20, 2008 a les 9:34 am

  Així que si hi posem música amb copyright ens poden demandar? Bufff… si que has d’anar en compte a l’hora de fer un podcast.

 2. febrer 20, 2008 a les 9:37 am

  Podria haver-hi problemes, sí. De tota manera, pots enfocar-ho d’una altra manera: fer servir música lliure és una forma de potenciar i donar a conèixer nous grups i artistes que potser no tenen prou recursos o vies de difusió, o que simplment aposten per aquest camí.

 3. Eli
  febrer 20, 2008 a les 1:16 pm

  Mirat d’aquesta manera, és una molt bona opció.

 4. paulopez
  febrer 20, 2008 a les 2:29 pm

  ya sabia algo de este tema , porque el podcast que yo escucho regularmente, un dia se lo dedicaron y explicaron todos los problemas de utilizar canciones sin la licencia.
  El podcast se llama, Olallo Rubio y lo recomiendo para todos.
  Es mexicano peor es facil de entender, lo unico las tipicas bromas o temas mexicanos.

 5. Gordillo
  febrer 20, 2008 a les 4:43 pm

  Yo estoy afavor de potenciar la música libre. Por lo que ha dicho el Toni y porque aquí meten la mano todos, desde la ESGAE hasta los managers y el artista al final no ve un duro. Así que ni papeleos ni nada. Ya nos pasa cuando hacemos un cortometraje o cualquier audiovisual, el tema de los derechos de autor siempre es un inpedimento que yo aún no entiendo muy bien como está montado pero no me convence nada. Bueno esto es un nuevo debate que valdría la pena comentar algun día.

 6. aTimoneda
  febrer 20, 2008 a les 8:05 pm

  Hombre Gordillo, yo tampoco entiendo muy bien eso de los derechos de autor y todo eso… pero es lógico que si usas música con copyright puedas llegar a tener algún que otro problema. En el fondo te estás apropiando de un trabajo que no has hecho tú. Y eso, en el fondo j*** bastante jajajaja.
  La verdad es que sería interesante debatir estos temas algún día…

  Saludos!! 😛

 7. laranna
  febrer 20, 2008 a les 8:42 pm

  Mira “no hay mal que por bien no venga”… és veritat que utilitzar cançons que no siguin conegudes pot fer menys atractiu el podcast, però alhora cal tenir en compte que està bé potenciar i donar a conèixer nous grups i noves melodies.

  A més un punt a favor d’utilitzar d’utilitzar cançons poc o gens conegudes és que els oients estan més pendents del que es diu que del que sona, m’enteneu que vull dir?

  Sempre ens han explicat que cal vigilar-ho, que si les cançons tenen lletra o són mundialment conegudes el contingut pot perdre credibilitat i interés!

 8. Èrica
  febrer 20, 2008 a les 8:59 pm

  He entrat recentment al món dels podcats. Ara que des de fa poc tinc un ipod faig el que puc en aquest tema. M’agradaria si algú dels companys, o tu mateix Toni, em podeu dir d’algun pod interessant, que no sigui de les típiques que es poden trobar als top10.

 9. febrer 21, 2008 a les 3:50 pm

  Escuchar música de forma libre es lo mejor para que los artistas dejen de quejarse que nos la bajamos ilegalmente. A ver, si eso es posible es porque ellos (las grandes industrias de la música) no hacen nada para impedirlo.
  Otra web buena para escuchar música es Deezer.com, ya lo había colocado en mi blog. Comprar música puede resultar muy caro y muchas veces te gusta sólo una canción entonces por qué gastarte tanto dinero?

 10. Gina
  febrer 21, 2008 a les 10:10 pm

  És tant complicat això del copyright… Mai sabre on està exactament el límit entre utilitzar música legalment o il·legalment. Per altra banda això permet que amb els podcasts utilitzem música lliure, donant una oportunitat a artistes poc coneguts. I, per què no? Sempre podem fer nosaltres mateixos les nostres sintonies, a veure com estem de creativitat 😛

 11. febrer 22, 2008 a les 9:51 pm

  Quanta complicació…si el el fons és millor pels propis artistes!

  Tot i així trobo molt bé que existeixin aquestes webs on trobar música lliure(n’hi ha tanta!!!), és una manera de promocionar-ho molt interessant ja que tard o dora, el tema sonarà en algun lloc i vés a saber fins a quin punt acabarà tenint ressó…

 12. febrer 23, 2008 a les 11:51 am

  Amb tot el problema que pot comportar el copyright es millor no arriscar-se per si de cas i posar una altra musica que no en tingui, aquesta si que és una bona manera de donar una oportunitat a nous grups que el que busquen es això, donar-se a conèixer a través de diversos mitjans, sobretot per Internet que es on hi ha més difusió.

  Ui Gina això que dius de crear cadascú la seva sintonia ho vec una mica… complicat!

 13. febrer 23, 2008 a les 1:15 pm

  ¿Quién se beneficia de esta música libre? Resulta que he buscado sobre el tema y he encontrado que esta música libre tiene en realidad licencia y ganan dinero con ello.
  La licencia en cuestión se llama GNU y la compañía que posee esta licencia es la Free Software Fundation.
  Está claro que esta compañía mira por los intereses de músicos y usuarios, ya que realiza demandas e intenta cumplir las licencias que crean, pero que gratis, gratis, no es.

 14. Pol Smith
  febrer 24, 2008 a les 5:23 pm

  On està el límit d’utilitzar música en un podcast? Per anar tranquils i segur, jo em basaria en la màxima de un comentari de podcastellano, que diu que en la música amb copyright “tot és il·legal fins que es demostri el contrari”, al contrari del principi de presunció d’innocència.

  Crec que encara hi ha un gran buit legal i poca lliberalització en aquest aspecte; l’ús de música amb copyright, i encara més si és editada, és quelcom molt relatiu.

  Allò ideal seria poder utilitzar qualsevol música, és a dir, que tota la música fos lliure, però de moment més val basar-se només en música pròpia o música reconeguda com a lliure.

 15. febrer 24, 2008 a les 5:43 pm

  A pesar de tots aquests temes de copyrights… jo crec que és un benefici per l’autor i/o cantant de la cançó, segurament la posariem comercial, pel fet de que algú l’està escoltant… i després pensa… “Ay! Aquesta cançó m’agrada”; “de qui és?” I qui sap si això comportarà comprar-se el disc…

  Jo proposo crear una melodia per a cada un dels nostres podcast, jojojo. A veure si nosaltres “si que valemos”.

 16. sara osuna
  febrer 24, 2008 a les 6:06 pm

  A mi me parece bien que haya nuevos artistas que se puedan dar a conocer gracias a la música libre. Sin embargo, creo que esto solo “ayuda” a los nuevos artistas.

 17. sara osuna
  febrer 24, 2008 a les 6:08 pm

  El copyright es un tema serio y cuando se trata de colgar música en un podcast, lo tenemos en cuenta y valoramos otras opciones. Sin embargo, la realidad es que aun así seguimos descargando música, aun sabiendo que lo que hacemos es ilegal.

 18. perico
  febrer 24, 2008 a les 7:08 pm

  Encuentro muy beneficioso el concepto de música libre, tanto para el artista que la cuelga, puesto que hoy en día los musicos, se empiezan a dar a conocer por internet, como fue el fenómeno de la canción “OPA”. Es una manera de darse a conocer por su propio pie.

 19. laia altayó
  febrer 24, 2008 a les 7:43 pm

  A la pàgina de musicalibre.es, el que més m’ha sorprès no han sigut els seus continguts en relació a la música. Sinò un petit escrit a la seva secció e últimes notícies extret de barrapunto.com on Paulo Coelho parla dels beneficis o pròfit que ell n’ha tret de penjar alguns dels seus llibres gratuitament a la xarxa. Un exemple clar i directe d’algú conegut que en comptes de veure’s perjudicat per la pirateria se n’ha vist beneficiat trobant-ne una bona fòrmula.

 20. raqferllom
  febrer 24, 2008 a les 8:02 pm

  s’ha de tenir en conte el tema de copyright, sobretot ara que hi ha tanta polèmica amb el tema de l’SGAE i el canon de drets d’autor. Per saber més d’auest tempa podeu anar a la página de l’SGAE (sgae.es) o si voleu l’atre visió del tema podeu anar a Libertad Digital (libertaddigital.com).

 21. febrer 24, 2008 a les 8:57 pm

  Per tots aquells que voleu posar música als podcasts ús recomano visitar el blog: newscore.wordpress.com, allà podreu trobar moltes pàgines per descarregar músiques pels vostres projectes.
  Hi ha alguna forma de fer servir una cançó d’autor cambiant alguns acords?

 22. febrer 24, 2008 a les 9:00 pm

  L’SGAE, en teoria, és una entitat que es dedica a defensar i gestionar els drets d’autor dels seus socis, i a la seva web defineix diu que: “Su misión es proteger la creación y defender los intereses de sus socios”.

  Fins aquí, crec que estem d’acord en que s’ha de protegir a l’autor, però els preus actuals i els cànons que s’apliquen a alguns productes relacionats amb la música són exagerats, i això només afavoreix a la descàrrega il·legal a internet i s’aconsegueix el fenòmen contrari al seu objectiu.

 23. febrer 24, 2008 a les 9:28 pm

  El otro día hice un post sobre copyright y la verdad es que es un tema serio. Pero a la vez complicado. Como dice Gina, dónde está el límite de lo legal o lo ilegal. De todas formas veo bien que no se pueda utilizar la música de los ” famosos”. Así damos oportunidad a la creatividad y a nuevos grupos. Aunque si yo fuera famosa me gustaría que utilizacen mi música, lo vería como una cosa buena. Por lo menos sabría quién hace uso de ella. ¿No les preocupa tanto a los “famosos” que se bajen su música ilegalmente…?
  No sé es un tema delicado.

 24. oscardorado
  febrer 24, 2008 a les 10:08 pm

  La verdad es que los podcasts ganarían muchísimo si incluyensen temas libres. Entonces si que se pdoría hablar de una clara rivalidad entre podcast i rádio.Hay que considerar que internet es un ecaparate para cualquier artista.

 25. febrer 24, 2008 a les 10:21 pm

  Aixó del podcasting es genial!!!
  Tindre diferents temes es basic y diferents musiques…..
  Avui en dia el tema es la diversitat de coses que hi ha y la capacitat de la gent per distribuir-ho. Es fantastic tenir links més fácils i rápids per busca la música que a tu t’agrada!!

 26. giserra
  febrer 24, 2008 a les 10:31 pm

  Estic d’acord amb la Georgina Arqué, és una manera de donar a conèixer cantants. I en quant a el que diuen la Yaiza i la Gina, penso que tots els avenços tecnològics han fet borrosa la línea entre el que és legal i no ho és.

 27. febrer 25, 2008 a les 10:29 am

  Personalmente creo que a todo el mundo quiere musica libre y gratis, es lógico. Pero siendpo objetivo y poniendome en la piel de los músicos creo que es una injusticia ya que ven como sus trabajos no son remunerados como deben.

  Es un problema de difícil solución!!

 28. laia altayó
  Març 10, 2008 a les 11:46 pm

  Desprès de fer servir una música d’aquestes pel podcast, ho estem utilitzant per altres assignatures com publi o edició de video. Molt interessant,definitivament la millor pàgina és jamendo!!!!!!!!!!!!!!

 1. febrer 22, 2008 a les 1:10 am

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: