Pàgina d'inici > web 2.0 > El gegant del Web 2.0

El gegant del Web 2.0

Quantes aplicacions o serveis de Google fem servir, a banda del cercador? Segurament, més de les que pensem. I moltes, potser sense saber-ho. Podeu provar-ho: feu un cop d’ull a aquest llistat.

Categories:web 2.0 Etiquetes: , ,
 1. Eli
  febrer 7, 2008 a les 12:13 pm

  Mare meva! Quants serveis que ens ofereix Google! El problema és que Google ens controla i en cada cerca que fem, cada video que veiem, cada click que fem…, ens ho agreguen a la seva base de dades. I això, no és atentar en contra de la nostra privacitat? I ara, què passaria si algú aconseguís hackejar la base de dades de Google (sembla el típic tòpic de pel·lícula, però i si passes?)?

  A més, jo vaig llegir -ja buscaré el link- que Google llegia els nostres correus electrònics de Gmail per tal d’enviar-nos publicitat que ens pugui interesar. Ho vaig trobar molt fort.

  Eli ^^

 2. Eli
 3. febrer 7, 2008 a les 8:13 pm

  Eli, la notícia de Facua és interesssant, caldria saber en què ha quedat, finalment. Certament, Google ofereix molts serveis i cada vegada té més informació. Cap a on anirà? Veurem. Demà penjaré uns quants enllaços, en una nova entrada, que ofereixen més punts de vista sobre aquest interrogant.

 4. laranna
  febrer 7, 2008 a les 8:29 pm

  Lara:
  Uau si que sembla una peli de por Eli. El hacker perturbat que decideix entrar a les nostres ments i dominar el món… T’imagines tenir informació del que fem tots i cada un de nosaltres?
  Aquesta pot ser molt valuosa i poderosa, no?

  El web 2.0 s’alimenta de nosaltres, els prosumidors (consumidors i productors) que anem utilitzant els seus serveis. D’aquesta manera poden moldejar-los i perfeccionar-los per oferir millors eines cibernètiques.

  Si pel que sembla les generacions del 88 en endavant tenim la necessitat de compartir i de formar part d’aquest enorme món… sembla que tots quedem sota el poder i el control del gegant google!

  I la meva pregunta és: podem sortir d’aquesta xarxa mundial i global quan vulguem, o ara ja estem tots fitxats?

 5. febrer 7, 2008 a les 10:58 pm

  No me agrada ponerme del lado de Google, pero en este caso creo que se lo merecen. Creo que mucha gente olvida que los servicios que ofrece Google son gratis, y el uso de nuestros datos privados no les sirve para ganar más dinero. Ellos obtienen las ganancias de la publicidad y los anunciantes no tienen acceso a los datos de Google. ¿Por qué almacenan datos entonces? Para mejorar sus herramientas. Si realmente os parece injusto que se guarden datos de ese ámbito en Google, mejor dejad de lado la internet. Solo como ejemplo: un ordenador con Windows conectado a internet transmite datos de más o menos TODO lo que tenemos almacenado en el ordenador a Microsoft, TODAS las webs que surfeamos (no solo las que buscamos con Google) pueden ser comprobadas por Microsoft y cuantas cosas más. Tampoco es que esté contra Microsoft, están en su derecho a consultar caraterísticas de los usuarios para mejorar sus productos. Utilizar los datos para manipularnos tampoco lo harán, no les hace falta, ya tienen un monopolio. En conclusión: Muchas empresas cogen nuestros datos en Internet: Sí. Eso es tan terrible como para dejar de utilizar la búsqueda de Google o Windows: pensaróslo dos veces, para mí seguro que no.

 6. febrer 8, 2008 a les 9:06 am

  Hola nois. Estic d’acord amb el que diu l’Eli. Sembla que Google s’està convertint en el nou Microsoft pel que la xarxa es refereix. De totes maneres, crec que té millors productes que Microsoft, tant en correu electrònic com en cercador, independentment que s’aprofiti de la qualitat dels seus serveis eh!

 7. febrer 8, 2008 a les 9:51 am

  Yo tampoco sabía que google tenía tantas aplicaciones. Hace tiempo que uso gmail y google calendar pero seguramente haya muchas más herramientas del web 2.0 que las utilizaría si las conociera. En cuanto al link de la Eli sobre el tema de la seguridad y el control sobre nuestros espacios creo que tiene que evolucionar aún más. Porque resta confianza al usuario. Creo que estaría bien conocer y usar más herramientas para poder entender mejor que es el web 2.0. Un saludo.

 8. febrer 8, 2008 a les 12:49 pm

  En relació a Microsoft, jo fa temps em vaig passar a Linux, concretament, a la distribució Ubunto.

 9. raqferllom
  febrer 8, 2008 a les 2:36 pm

  S’ha de tenir en compte que en principi Google assegura la confidencialitat de l’usuari i que, com explicaven en el vídeo de classe, només utilitzen aquesta informació per millorar el servei. Estic d’acord que no és agradable que es vegi tot el que busques i el que utilitzes, però tot sigui per la causa!

 10. febrer 8, 2008 a les 6:39 pm

  Creo que sobre los OS podríamos hacer otro tema semanal Toni. El Ubuntu es una gran alternativa al Windows, pero como todo programa de Opensource requiere muchas ganas y dedicación para utilizarlo. Pero es gratis, lo cual lo hace invencible en cuanto a precio-prestaciones. No me voy a extender con esto ;).

  Ahora mismo que hemos empezado con Microsoft podríamos ver el tema de que quieren adjudicar Yahoo y la reacción de Google: Yahoo! analiza la oferta de Microsoft esto es lo más nuevo. Google se está poniendo del lado de yahoo, pero no se por qué me da la sensación que saldrá tarde o temprano una oferta similar de Google para adquirir Yahoo. Sería interesante ver pujar a los dos gigantes, sobre todo porque sería una llamada de atención para Microsoft: No estaís solos en la WorldWideWeb.

 11. elenapuertas
  febrer 8, 2008 a les 7:54 pm

  Menuda lista interminable! Google es el dueño de la red y casi el dueño de nuestra vida privada! Como bien comentas Edu, es una realidad que las empresas recogen nuestros datos, internet controla todos nuestros movimientos pero plantearse dejar de utilizar esta basta plataforma es algo incuestionable. Hay que asumir que una vez dejado el rastro ya no hay vuelta atrás.

 12. Eli
  febrer 8, 2008 a les 8:01 pm

  Jo sóc la primera en utilitzar google per a qualsevol cosa, però el que vull dir no és que les dades que tinguin nostres les emprein per fer quelcom diferent a millorar els seus serveis.

  Google sap moltes coses sobre nosaltres i emprar aquesta informació d’una forma fraudolenta o incorrecta podria suposar la fi del seu imperi. No em vull imaginar la multa i les conseqüències que això implicaria.

  Al que jo em referia sobretot, és qui té aquesta informació? Qui la posseeix? Perquè donem el cas d’algú que és capaç de quebrantar els sistemes de seguretat de Google i es fes amb les bases de dades, què passaria amb la nostra informació? Per mi aquest és el veritable perill, qui posseeix la informació i quin ús en fa.

  Eli ^^

 13. febrer 8, 2008 a les 9:24 pm

  Raquel, no oblidem que és una empresa, un negoci, en definitiva.
  Edu, el tema OS segurament seria massa tècnic per a l’assignatura. Però si t’interessa, et passo a classe alguns documents o enllaços molt bons sobre el perquè del programari lliure. No és una qüestió tecnològica, sinó sobretot social. Sobre el tema Microsoft-Yahoo, aquí trobareu bons enllaços.
  Elena, segurament no hi ha marxa enrera en relació a l’ús d’Internet, però sí que hi ha una anàlisi per fer, un interrogant: quin ús fem del Web? Quin tipus de serveis utilitzem? En funció d’això, podriem aportar el nostre granet perquè sigui una cosa o una altra.
  Eli, et recomano el llibre de Tim Berners-Lee, fundador del WWW, “Weabing the Web” (“Tejiendo la Red”). Explica tot el procés que va portar fins al World Wide Web i hi ha un últim capítol sobre la Web semàntica, que seria un horitzó encara més enllà del Web 3.0.
  Bé, gent, els comentaris cada vegada són més interessants 🙂

 14. febrer 9, 2008 a les 10:35 am

  Es evidente que Google es el rey de internet. Si tiene tanto éxito es porque responde perfectamente a nuestras necesidades. La verdad es que tengo una cuenta Gmail pero nunca la utilizo. No porque sé que leen los mails, tampoco tengo nada que esconder y dudo que les pueden interesar, pero me cuesta acostumbrarme. Creo que Google nos ha facilitado la navegación internet, nos ayuda a traducir textos, a buscar libros, o ver el planeta desde el espacio pero no puedo o no estoy acostumbrada a usar todo lo que me ofrece Google. Por lo poco que navego al día no uso el buscador americano, voy directamente a mi mail hotmail, facebook y el mail de la UIC. No sé, puede ser por que, tal vez porque cuando empezé a usar la web no existía… en fín, ojalá hubiera tenido la idea de crear Google porque hoy en día cada vez que abres internet te encuentras con él.

 15. Pati
  febrer 9, 2008 a les 11:38 am

  Penso que qualsevol cosa és bona en la manera que nosaltres la volguem fer bona o no. Hi ha coses a vegades que es fan perquè la fi justifica els mitjans, i aquesta podria dir que és una d’elles…Google necesita informació de nosaltres per poder trobar el producte que més s’adeqüi a les nostres necesitats de manera que poguem trobar tot allò que volguem i així sempre fem servir el seu servei. No és més que una eina de fidelització amb el seu producte.

  *Pati

 16. aTimoneda
  febrer 9, 2008 a les 2:09 pm

  Buenas,

  Yo creo que estar a disposición del gigante Google significa arriesgarse a los posibles contras que con el paso del tiempo puede llegar a aplicar a sus usuarios. Con esto me refiero al estar registrados, que te controlen cada paso que das, tu empresa, etc.

  Sin embargo, no hay que olvidar que ofrece más beneficios que “decepciones”.

  Un saludo!! 😉

 17. elenapuertas
  febrer 9, 2008 a les 8:05 pm

  Doncs sí Toni, l’ús que fem de la web es important, penso que el diversificar els serveis utilitzats en diferents empreses y evitar la centralització en una mateixa és la solució.

 18. paticirera
  febrer 10, 2008 a les 11:17 am

  Buff, es una lista intermninable. Pero de toda esta lista, ¿cuántos servicios utilizamos?. Gmail, el buscador, y como mucho google earth. También youtube y yahoo. ¿ya le sale rentable tener tantos servicios?. Con el dinero que han ganado, para qué quieren más, por lo visto, no era suficiento con crear un buscador. Desde luego Google tiene el monopolio de la red, pero por seguridad, no creo que sea bueno, da miedo, jeje. Por otra parte, mejor que nuestros datos vayan a una sola empresa que no a varias, asi ya sabemos quién es el culpable en caso de que pase algo.

 19. Cristina Suárez
  febrer 10, 2008 a les 4:12 pm

  Acabo de veure el llistat d’aplicacions que té Google, és interminable!, i m’he adonat que no coneixia ni una quarta part dels serveis que ens ofereix. Jo coneixia Gmail, el cercador, Blogger (gràcies a l’assignatura) entre d’altres.
  M’he quedat sorpresa perquè no m’imaginava la gran quantitat de tecnologia que tenim al nostre abast de la mà de Google i això és una realitat, Google és un “gegant”.

 20. Fran
  febrer 10, 2008 a les 5:37 pm

  És increïble tots els serveis que Google ofereix i estic segur que la majoria de nosaltres no sabíem que tot això fos de Google!!!
  Ara que tenim coneixement de tants serveis, segur que trobem algun que ens serveix per les nostres necessitats!

  Jo, personalment no trobo malament que Google ofereixi tants serveis i que sigui “el rey de internet” com ha dit la Emilie, ja que ofereix qualitat i utilitat, sense oblidar que és gratuït!!!

 21. sara osuna
  febrer 10, 2008 a les 5:53 pm

  Viendo la lista de aplicaciones de Google, me he dado cuenta de que conozco muy poco de los servicios que ofrece. La lista es muy larga y lo cierto es que no me imaginaba que lo fuera tanto, me sorprende que con la gran cantidad de veces que utilizo el buscador no sea consciente, hasta ahora, de la gran cantidad de servicios que ofrece. Lo que demuestra que Google es un gran empresa al fin y al cabo.

 22. oscardorado
  febrer 10, 2008 a les 6:04 pm

  madre mia si que tiene aplicaciones!!
  La verdad es que no tenia ni idea que google disponia de tantas y tantas aplicaciones. es una lástima que solamente utilicemos diariamente el buscador y que desconozcamos las otras múltiples opciones de las que disponemos.
  Creo que hay que destacar a google por la gran variedad de servicios que nos ofrece como clientes.

 23. nachogarcia
  febrer 10, 2008 a les 6:07 pm

  El que més s’utilitza és el cercador. I sorprèn que una de les pàgines més buscades a google és youtube. Increiíble, no? Hi ha algú que no sàpiga escriure http://www.youtube.com? Com pot ser que sigui una de les més buscades? Algú m’ho pot explicar?

 24. nachogarcia
  febrer 10, 2008 a les 6:09 pm

  Acabo de plantejar-me una qüestió després de publicar el comentari. Toni quin interès pot tenir per Google adquirir el NEW YORK TIMES? Google es ven com un servei al usuari de forma gratuïta, no? Quin futur pot tenir un diari que es relacioni amb un gegant com Google?

 25. Pol Smith
  febrer 10, 2008 a les 6:16 pm

  Realment, com no, m’ha impressionat veure tots els serveis que tenia Google. Esperem que sempre si compleixin el seu lema de “Don’t be Evil“.

  Toni 2 coses, no son pròpiament del tema de l’entrada però bé

  1. M’he alegrat al veure el teu comentari “En relació a Microsoft, jo fa temps em vaig passar a Linux, concretament, a la distribució Ubunto”; havia vist el logo de Ubuntu a la teva web i dubtava si realment el devies utilitzar o no.

  2. Que això de moderar comentaris… bé, és quelcom personal i no m’hi hauria de ficar, però preferiria que en el blog de la assignatura es poguessin publicar els comentaris sense esperar a ser moderats i que fossin modificats, en cas necessari, a posteriori (com fem a Ginapol).
  Però bé: és només la meva opinió

  Salut!

 26. sara osuna
  febrer 10, 2008 a les 6:35 pm

  Estoy de acuerdo con que dar tus datos personales es algo que no ofrece confianza, sin embargo, aun así en muchas ocasiones lo hacemos lo que demuestra que no somos todo conscientes de los problemas que esto puede generar. En cuanto a que Google lea los correos de los usuarios de Gmail para enviar publicidad, me parece algo exagerado, ¿acaso no se respeta la intimidad de la gente?

 27. Pol
  febrer 10, 2008 a les 6:47 pm

  Creo que Google nos facilita la vida de una manera muy útil, esta todo al alcance de un click, todo lo que necesitamos esta en Google y tal como dice Edu Cohn es totalmente gratuito todos sus servicios.
  Google pasará a ser el nuevo magnate de la red, si es que no lo es ya
  Pero con lo que sí que estoy muy contento es que sé de sobras que cada día trabajan miles de personas para buscar nuevos recursos, ampliar bases de datos, en definitva para que el usuario este bien informado y todo actualizado en tiempo real.
  La frase que yo definiría a Google sería: Google lo es todo en la red, ya que facilita herramientas y nuestra vida en unos cliks

 28. febrer 10, 2008 a les 6:54 pm

  Estic d’acord amb l’Edu. LLegint el comentari de l’Eli, se m’ha posat la pell de gallina al pensar que ¡ostres! estic controlada i manipulada. Però, hem de ser conscients de què estem en una societat consumista i materialista, i que nosaltres consumidors som els que exigim un producte de més qualitat, amb més aplicacions i usos. Un producte millor que l’anterior. I hem de deixar que les empreses coneguin els nostres gustos i preferences per a què ens puguin oferir el producte que s’adapta millor a les nostres necessitats.

 29. fisasytimoneda
  febrer 10, 2008 a les 7:36 pm

  Jo crec que les aplicacions que conformen l’anomeda WEB 2.0 tenen tanta importància i utilitat que crec que nosaltres els usuaris no podriem viure sense elles, ja que són per nosaltres, aplicacions didàctiques. La llista és tan interminable, que no acabariem mai, però jo em quedaria amb dos d’elles, que per a mi, ens poden ajudar per a moltes coses: YouTube i Wikipedia. Aquestes dues aplicacions, són per a nosaltres, els estudiants, llibres d’informació, ja que estem cada dia engaixats a elles i ens donen un servei que altres aplicacions no les tenen.

  *N E L L Y*

 30. febrer 10, 2008 a les 8:14 pm

  És veritat que horroritza pensar que es colen endins de les nostres vides privades, però tampoc ens ha de sorprendre tant si som els primers que ens registrem a qualsevol pàgina web o que pengem experiències, vivències i fotos de la nostra vida privada. A mi mentre no em posin entre mig de tots aquests “lius” informàtics, no em fa res que puguin mirar on em conecto i on em deixo de conectar. Total, amb tants millons d’internautes no crec que es quedin precisament amb tots i cada un de nosaltres. I amb més motiu, si això ha de servir per millorar el servei de google, que tantes vegades ens ha salvat d’un treball o, precisament, de treballar en aquesta assignatura.

 31. febrer 10, 2008 a les 8:16 pm

  Us sorprén tant donar-vos compte que Google és un “gegant” (com diu la Cris)? Jo crec que tothom que pensa en internet, primer de tot, pensa en google i en hotmail o gmail.

 32. febrer 10, 2008 a les 9:42 pm

  La verdad es que si que no nos pensamos dos veces lo de registrarnos en cualquier lugar sin mirar dónde ni tampoco sin pararnos a pensar las consecuencias que tiene. Que tienen datos suficientes de todos para hacernos lo que quieran es evidente, pero ¿porqué iban a ir por nosotros? si al fin y al cabo si nos tienen fichados en cualquier lugar, no solo los de google, también en ayuntamientos, hacienda… Que nos controlan nuestras vidas está claro, pero no seamos alarmistas porque como bien dice laura, internet nos puede ayudar.

  Jacinto

 33. Eli
  febrer 10, 2008 a les 11:31 pm

  Bé, no és res relacionat amb el web 2.0 però com que en aquest post parlavem de gegants i l’Edu va parlar de Yahoo – Microsoft – Google, pels interessats us deixo amb aquesta notícia: Yahoo rechazará la oferta de compra de Microsoft.

  Que per cert, i aportant eina del web 2.0, aquesta notícia m’ha arribat gràcies al Google Reader en una subscripció al feed de tecnologia de La Vanguardia. La veritat és que és un servei mooooolt útil.

  Eli ^^

 34. febrer 10, 2008 a les 11:32 pm

  Hola
  Para nada me imaginaba que serían tantas las aplicaciones que nos ofrece Google y me he quedado impresionada, sobre todo porque de la mayoría no había oído hablar nunca, los ignoraba por completo. Yo, personalmente, sólo utilizo Google para buscar información y en gran parte es , como he comentado antes, porque desconozco la gran cantidad de servicios que abarca Google

 35. febrer 11, 2008 a les 12:45 am

  Hola!!!!!
  Tan google, tan google….
  Home jo crec que avui en dia es imprescindible. Alguna vegada heu ficat el vostre nom a la pàgina principal?¿ Per qué no ho proveu?¿

 36. paulopez
  febrer 11, 2008 a les 3:04 pm

  Es impresionante que detras de esa simplicidad de la palabra “google” en colores, este el monstruo informatico que se encuentra!!!
  Sinceramente uso de todas las citadas 5 o 6, pero despues de saberlas voy a sacarle el maximo partido a esta gran página.

 37. febrer 11, 2008 a les 10:00 pm

  Es impresioante todo lo que controla Google. Para empezar, no tenía ni idea de todos los servicios que ofrece Google, y segundo, si puede controlar tanto al usuario es decir, que tiene bases de datos sobre lo que hace el usuario, datos etc… donde se queda la privacidad de Internet, del usuario. Luego, impresionante el reportaje sobre la sede de la empresa Google. Cómo los cuidan, cómo se tiene en cuenta al empleado, bueno aunque sea para exprimirlo al máximo.

 38. febrer 12, 2008 a les 12:00 am

  Sinceramente creo que cuando a una persona normal y corriente, y no experto en la materia, le hablas de google lo relacionará con la busqueda de información. Excelene tarea que nos ofrece y muy útil la verdad, pero es IMPRESIONANTE la cantidad de herramientas que nos ofrece. Creo que la mayoría de la poblaión lo desconoce, y yo admito que hasta hace poco no iba más alla del buscador o del traductor!!

 1. febrer 10, 2008 a les 5:20 pm
 2. Abril 8, 2008 a les 11:02 pm
 3. Novembre 17, 2008 a les 10:50 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: