Pàgina d'inici > web 2.0 > El web 2.0: social i tecnològic

El web 2.0: social i tecnològic

Dues presentacions per anar entenent el Web 2.0:

 1. Pol Smith
  febrer 7, 2008 a les 2:35 pm

  M’ha agradat la presentació de Slideshare… a més, no coneixia aquesta web i crec que la utilitzaré.

  Aquesta presentació ens demostra el gran creixement que està tenint Internet, i estic content de ser part dels nadius digitals i poder treure’n partit; la “nova generació de webs” és molt més fàcil i pràctica que l’anterior, inclús és més bonica, i permet compartir tot tipus de informació amb la resta del món.

 2. paticirera
  febrer 7, 2008 a les 6:25 pm

  Estic d’acord amb el que diu Genis Roca sobre l’individualisme. Avui día es tendeix a l’indivualisme i al ego. Les noves tecnologíes que han sorgit són el cuasant d’aquest individualisme. El ipod, el mòvil, l’ordinador… fins i tot les pàgines web i els blogs. Tot això, a més de crear un estil de vida individual, serveix per arribar va més gent i que la gent consumeixi més. Aixó és bo fins a cert punt, per tant, jo des d’aquí crido que ho tinguem en compte i que pensem en coses que poguem compartir.

 3. febrer 7, 2008 a les 8:15 pm

  Pol, si et refereixes a slideshare, és una bona eina. Jo no la faig servir, perquè no acostumo a utilitzar presentacions. Però me n’he descarregat algunes de ben interessants. És una eina molt 2.0, en la línia de compartir coneixement. Com del.icio.us, que sí que faig servir força.
  Patricia, compte amb el tòpic “Internet ens aïlla”. Encara no hem parlat de les xarxes socials, però et puc assegurar que els blocs i altres eines 2.0 es converteixen, a la llarga, en una font de noves coneixences i amistats, no virtuals sinó ben presencials. Creen comunitat.

 4. Eli
  febrer 8, 2008 a les 8:03 am

  Si que potser fem un ús individual dels hardwares i aparells electrònics, com diu a la Patricia, però la gràcia del web 2.0 no és la interacció? Que tothom pugui participar? Això no crec que formi part de l’individualisme.

  Per molt que l’administrador -diguem-li autor- d’un bloc sigui només un, no vol dir que els altres no puguin publicar. Aquest individualisme del qual parles era més present en el web 1.0 on la gran majoria de webs eren les nombrades webs “estàtiques”.

  Eli ^^

 5. febrer 9, 2008 a les 10:46 am

  Me he quedado asombrada con la presentación de Genis Roca. Los primeros datos que da al principio de la presentación! 2.7 millones de búsquedas en Google cada día, la evolución que han tenido los medias estos últimos anos… Me pregunto lo que hariámos sin esta tecnología. La verdad es que me gusta pero me cuesta imaginar hacerme amigos por la red, leer el periódico o un libro en una pantalla. Me gusta el contacto real con la gente, tomar una café mientras leo El País o ir a una libreria a descubrir las novedades. Son placeres simples que no cambiaría por nada en el mundo. Internet nos facilita la vida pero es una vida virtual. A veces tengo un poco de miedo al imaginar nuestro futuro, ¿no saldremos más de casa?

 6. aTimoneda
  febrer 9, 2008 a les 2:15 pm

  Buenas,

  A mí también me ha gustado bastante la presentación del Slideshare. Con ella, y como bien dice Pol, se demuestra el gran crecimiento que ha supuesto internet tanto en el mundo tecnológico como en según qué momentos de nuestra vida en cuanto al famoso bienestar personal.

  ¿Quién hubiera pensado en todo esto hace 10 años?… Somos imprevisibles…

  A cuidarse! 😉

 7. Pol Smith
  febrer 9, 2008 a les 7:00 pm

  Voldria remarcar la informació d’aquest link: http://www.utpl.edu.ec/elearningblog/?p=117 . Aquest suggereix que no es va passar del web 1.0 al 2.0, sinó que va haver-hi un llarg pas intermig (web 1.5).

  Aquesta etapa va ser una barreja dels 2. No hi havia tanta interacció com en l’actual web 2.0 però sí que n’hi havia interacció. Es funcionava amb taxonomies (com Drupal) però s’anava incorporant el model d’entrades del blogs. S’utilitzaven codis més avançats tecnològicament que l’HTML però menys que l’actual XML, com per exemple el CSS; així, es servien pàgines dinàmiques, fetes en HTML però basades en una base de dades (per exemple, amb el PHP-Nuke).

  Patricia, crec que l’augment de socialització (sobretot dels geeks) ha estat, precisament, una de les característiques de la web 2.0.

  Toni, sí que em referia a slideshare

 8. febrer 10, 2008 a les 3:27 pm

  Respecte el que ha dit la Patricia jo no hi estic d’acord. Estar clar que moltes noves tecnologies, com el mòbil per exemple ens porta a un consum individualista però, crec que justament el bloc és una manera d’aprendre i deixar aprendre. Per aquest motiu no crec que sigui una aplicacio del web 2.0 que ens porti a l’individualisme.

  *Georgina Arqué*

 9. giserra
  febrer 10, 2008 a les 6:23 pm

  He llegit la presentació de Genís Roca, i m’he quedat al·lucinada de l’evolució que hi ha hagut. Fins a quin punt som conscients d’aquest fenòmen? Moltes coses que tenim ara a la nostra dispocisió les utilitzem com si sempre haguéssin existit, i ens oblidem de què ja havíem nascut quan va aparèixer la telefonia mòbil i que el primer model que van tenir els nostres pares eren semblants a telèfons inalàmbrics actuals. Que no estàvem full-time en contacte o localitzables les 24 hores del dia. I així un llarg etzètera…
  No estic d’acord amb tú Patricia. És veritat que els avenços tecnològics ens han fet possible tenir aparells d’ús individual, però això no és ni bo ni dolent en la mida que cadascú trobi l’equilibri en el seu ús. Un decideix qui vol ser, i això no depèn de la quantitat de coses que es tinguin sino d’un mateix a l’hora de saber com i què utilitzar en cada moment. A més a més, molts dels aparells i avenços tecnològics ens faciliten i porten a comunicar-nos amb altres persones, per tant és un punt a favor.

 10. Pol
  febrer 10, 2008 a les 6:58 pm

  Crec que tenen part de raó tant la Patricia y la Georgina segons el cas de cada persona pot arribar a un individualisme o no, el mòbil en molts casos he vist que han format individualisme, persones enganchades al mòbil que són adictes al mòbil.
  Però també sóc dels que pensa que els blocs com ja diu la Georgina té un consum colectiu, encara que la visita sigui individualitzada però forma una comunitat i cada un dels usuaris poden intercambiar i participar en les entradas dels blocs.
  La pregunta que poso l’aire és: Quin consum fem cada un d’aquestes noves tecnologies i per què les utilitzem…..
  D´aquí sortiran moltíssimes respostas algunes de consum individualitzat i d´altres de consum col·lectiu.

 11. febrer 10, 2008 a les 8:04 pm

  Si fossin materials individuals no crec que la gent es matés a penjar fotos al fotologs i a crear blogs que necessiten molt temps lliure de les persones. A més a més, els blocs formen part de la web 2.0, és a dir, que d’individualitat no en té res, ja que, precisament, l’objectiu de la web 2.0 es col•lectivitzar els internautes.
  D’acord que hi ha molta gent que es conecta moltes hores al dia però segons com, amb els blocs podem arribar a una vida paral•lela internauta força interessant que, fins i tot, pot arribar a la realitat. (Com vam veure amb les quedades que preparaven els bloggeros de Barcelona; http://www.beersandblogs.es/)

 12. febrer 10, 2008 a les 10:02 pm

  El objetivo de la web 2.0 es la interacción entre usuarios, no? pero también creo que existe un consumo individualizado como la creación de un blog es individual, pero se nutre de una aportación colectiva, por ejemplo.

  Por tanto, la interacción entre usuarios existe y esto es colectivo, pero para poder existir esta interacción también existe individualidad, ya que aísla al individuo y lo posiciona delante de un ordenador sin nadie a su alrededor.

  No se si me entendereis…

 13. febrer 12, 2008 a les 12:07 am

  Como hablo en una de mi entradas en mi blog, creo que este mundillo no nos aisla para nada, al revés, nos permite interactuar con gente que ni siquiera sabemos ni que existía. Lo considero un nuevo método de socialización.

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: