Pàgina d'inici > blocosfera, comunicació digital, web 2.0 > Els blocs i la blocosfera (I)

Els blocs i la blocosfera (I)

Comencem amb aquesta entrada la dinàmica de publicació d’anotacions al bloc de suport docent de l’assignatura Nous Formats Digitals de la UIC. El tema d’aquesta setmana és aquest: els blocs i la blocosfera. El primer enllaç per explorar és un document del professor de la facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra i blocaire de referència, José Luis Orihuela, sobre els blocs i el seu lloc en el context de la e-comunicació:

 1. paticirera
  gener 29, 2008 a les 12:17 pm

  Donat els vídeos que hem vist a classe, és evident que els blogs cada cop adquereixen més importància i van adquirint més notorietat. Són una font que cada cop s’haurà de tenir més en compte perquè és un fenomen que cada cop creix més. Al principi creus que un blog només ho llegeixen els teus amics i que no es gaire transcendet, cosa que aquests vídeos demostren tot el contrari.

 2. aTimoneda
  gener 29, 2008 a les 8:19 pm

  Por un lado estoy de acuerdo contigo, Patricia. Pero la verdad es que la gente (y visto lo visto, podría decir la mayoría) no sabe muy bien qué es exactamente un blog… :S

 3. gener 29, 2008 a les 9:24 pm

  Pati, tot això que dius t’ho ha suggerit només el vídeo que hem vist? Sigues més crítica!
  Alberto, en aquest comentari poses l’accent, encara que no ho sàpigues, en un dels principals problemes de la societat de la informació: l’anomenada fractura digital. N’haurem de parlar, a classe.

 4. gener 30, 2008 a les 3:09 pm

  He llegit la biografia i la trajectoria professional del professor i blocaire, José Luis Orihuela. És molt interessant la investigació sobre l’impacte de les innovacions tecnològiques en els mitjans de comunicació, ja que la transmissió de la informació va més enllà de la prensa, la ràdio i la televisió.
  Internet ha esdevingut un fenomen clau per a l’actualitat, ja que podem estar informats a l’instant dels successos. I no només a través de la premsa on-line, sinó també a través dels bolgs.

  Tothom es pot fer el seu blog, enfocat a la temàtica que més li interessi. D’aquesta manera hi ha infinitats de maneres d’estar informats i llegir el què volem en cada moment.

 5. gener 30, 2008 a les 5:08 pm

  Un bloc en la meva opinió i pel que he pogut veure xafardejant pels móns digitals, és molt més que una página on escriure el que una persona pensa o opina de les situacion socials diàries. Els blogs han entrat en un dinamisme molt més ampli que tot això. Podem trobar informacions des de l’àmbit polític i generalista que importa a la majoria de gent, però depenent del que vulgui mostrar el creador del bloc, podem trobar fins i tot com muntar o desmuntar un portàtil amb tutorials de barrio sesamo.

  Es un món molt i molt més ampli que un complement per mostrar als teus amics, es per poder participar d’una manera més concreta i amb una amplitud de continguts i dissenys encara per ampliar.

  Segurament hi ha molts de nosaltres que visitem pagines webs cada dia, que estan creades a partir d’un bloc.

 6. raqferllom
  gener 30, 2008 a les 7:47 pm

  Els blocs han anat evolucionant i han passat de ser diaris online per ser fonts d’informació. Es cert que encara hi ha molta gent que no sap què és un bloc, però també crec que aquestes persones no acostumen a utilitzar Internet com a una eina en el dia a dia.
  Molts utilitzen es bloc com a mitjà per comunicar-se amb els amics, però hi ha milions de blocs especialitzats amb molt bons continguts. És una forma dinàmica per trobar curiositats o ajudes depenent del contingut.
  En es nostre cas, pels estudiants de comunicació, hi ha molts blocs de gent que treballa en aquest tema. Hi ha blocs de fotografia, edició de vídeo, cinema… en els que podem trobar idees i fins i tot resoldre dubtes amb gent que te ses nostres mateixes inquietuds i aficions. Això sense parlar de la velocitat en que s’emeten les noticies de l’actualitat.

 7. nachogarcia
  febrer 3, 2008 a les 5:52 pm

  Jo considero que un blog ben treballat és com la carta de presentació del blogger. Ja pot estar basat en fotos, noticies, anécdotes, successos, crítitiques,… El més dificil es donar-se a conèixer per la xarxa, donat que molts dels blogs més llegits que hi ha, tenen poca utilitat i viceversa molts dels que la gent no coneix tenen un gran interès informatiu.
  Al video podiem veure gent que definia el que és un blog a la seva forma particular, però no oblidem el que va passar a classe. En el moment de preguntar, que és un blog? molta gent va dir un fotolog!

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: