Pàgina d'inici > blocosfera > Els blocs i la blocosfera (II)

Els blocs i la blocosfera (II)

Dues entrevistes a José Luis Orihuela sobre el paper dels blocs en l’escenari comunicatiu:

(pendent)

Categories:blocosfera
  1. gener 31, 2008 a les 12:37 pm

    Interessant l’entrevista a Orihuela. M’ha fet gràcia sobretot que comentés la figura del “gatekeeper”, que vam estudiar a teoría de la comunicació. És veritat que amb els blogs el gatekeeper té cada vegada menys poder a l’hora de controlar la informació. I la veritat és que me’n alegro.

  2. Eli
    gener 31, 2008 a les 4:30 pm

    Jo més aviat diria que el gatekeeper no ho pot controlar tot! La xarxa d’Internet és molt àmplia i uns quants no es poden fer els amos i controlar-la tota. Potser poden censurar algunes webs, però totes?
    Aquesta és la gràcia dels blocs, que la informació d’una manera o altra surt a la llum i ningú no ho pot evitar. Són nombrosos els blocs que existeixen i nombroses les persones que escriuen en ells, que participen en altres blocs i que donen una informació sobre quelcom.
    Eli ^^

  3. febrer 2, 2008 a les 4:27 pm

    Estic d’acord amb tu Eli, crec que el món dels blocs és massa difícil de controlar i que la força que podria tenir el gatekeeper queda bastant reduïda en aquest cas…

    L’accessibilitat a Internet i la facilitat de crear blocs està portant a una revolució, on l’excés d’informació comporta el no poder controlar i censurar en algun cas alguna publicació.

  4. febrer 2, 2008 a les 5:58 pm

    Certament, l’accés de la gent no professional, dels ciutadans diguem-ne “normals” a aquest tipus d’eines és un pas important per a l’evolució social. Poder polític i poder mediàtic no ho poden controlar tot. Ara, també cal ser desconfiats i buscar sempre moltes vies d’informació per fer-nos la nostra pròpia composició de lloc. Penseu, per exemple, que la recerca d’un mateix terme a Google dóna uns resultats diferents d’un país a un altre…

  5. Eli
    febrer 2, 2008 a les 7:15 pm

    Sí, és veritat (lo de Google) i també passa el mateix amb la Viquipèdia depenent de l’idioma que esculls la informació és diferent.

    Eli ^^

  6. silviareste
    febrer 3, 2008 a les 12:36 pm

    És veritat que el gatekeeper té molt poc a dir en el món dels blogs, perquè és un cicle tancat on el blocaire crea la informació, la penja, reb comentaris i ja està, aquí no hi entra cap tercer; és gratificant saber això perquè és depriment que hi hagi algú que escull la informació per tu, és com una mena de censura permesa per tothom en els mitjans habituals.

  7. jazzni
    febrer 3, 2008 a les 6:46 pm

    No sabia ben bé el que era el gatekeeper i ho he buscat i, la veritat, per mi el cas mes escandalós sobre control de dades és en el correu electrònic de hotmail. Tinc un compte i cada vegada que rebo un mail hem sento observat. Com pot ser que m’endolli publicitat de viatges i de coses de les quals parlo? Al final la meva opció va ser obrir-me altre compte en altre lloc.
    I menysmal que he trobat la opció del blog. Crec que des d’ara podrè expressar-me amb més llibertat.

    Cinto

  8. febrer 3, 2008 a les 8:36 pm

    Yo precisamente en mi blog ( flight2008.wordpress.com) trato un tema relacionado con el tema del ” gatekeeper”. Creo que la misión y función que ha de llevar a cabo es la de cuidar que la libertad de expresión no exceda los límites imaginarios y dañe el honor y la moral de navegantes que puedan leer tu blog. Respetando la libertad de expresión pero sin cruzar los límites del respeto a los demás. Creo que tendría que existireste “personaje” en el mundo de los blogs.

  1. febrer 4, 2008 a les 6:40 pm

Deixa un comentari